Требиње слави Светог Саву

  •  Град Требиње и Црквена општина Требиње, 26. и 27. јануара, организују Светосавске свечаности.

akademija
На свечаној академији у уторак, 26. јануара, биће уручене Повеље Града Требиња за 2015. годину проф. др Горану Вучуревићу и Градском КУД-у „Алат Свислајон“.
У културно-умјетничком програму учествују хор „Трибуниа“ Требиње, Бошко Пулетић, првак Народног позоришта Београд, појци Катарина Гојковић и Владимир Николић из Београда, проф. Александар Јаковљевић из Ниша, виолончело, Бојана Пековић из Краљева, гусле, градски КУД „Алат Свислајон“, рецитатори, пјевачки дует и школски оркестар из требињских основних школа, као и гудачки квартет и солиста на хармоници из Средње музичке школе Требиње.
Програм почиње у 20 часова.
На Савиндан, у сриједу, 27. јануара, у саборном храму биће служена света литургија, након чега ће од 11.30 у позоришној сали Културног центра бити обиљежена крсна слава требињских школа.
Домаћин овогодишње школске славе је ОШ Свети Василије Острошки и Тврдошки, чији ће наставници и ученици приредити и пригодан културно-умјетнички програм.

plakat

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар