Сусрет са дубровачким бискупом

  • У новообновљеној бискупској палачи у Дубровнику овог четвртка 30. августа 2018. дубровачки бискуп монс. Мате Узинић у госте је примио епископа захумско-херцеговачког и приморског (новоизабраног епископа немачког) господина Григорија Дурића и новонареченог епископа господина Димитрија Рађеновића који ће наслиједити епископа Григорија.

Током овог сусрета обије стране су изразиле искрену захвалност на дугогодишњој јединственој сарадњи и разумијевању двају хришћанских цркава у граду Дубровнику, а обострана жеља је да се та сарадња настави и продуби.

На овом сусрету присутни су поред епископâ били протојереј ставрофор о. Владан Перишић, протојереј ставрофор о. Стево Ковачевић и ђакон Мирослав Бошковић у име православне цркве, док су у име римокатоличке цркве уз дубровачког бискупа били присутни генерални викар дубровачке бискупије дон Хрвоје Катушић, ректор дубровачке катедрале дон Станко Ласић, дон Ивица Перван и ђакон Томислав Сикавица.

Епархија ЗХИП

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар