ОДУЖИТЕ СЕ ЗАВИЧАЈУ: Клуб Гачана позвао привреднике да помогну обнову Културног центра

  • Слободна Херцеговина је дошла у посед писма које је Светозар Црногорац, председник Клуба Гачана у Београду, упутио гатачким привредницима апелујући да се укључе у помоћ за обнову Културног спортског центра општине Гацко. Писмо је упућено и врло успешним бизнисменима као што су:   Родољуб Драшковић, Славољуб Авдаловић, Дејан Слијепчевић, Милинко Милидраг,  Жарко Драгићевић, Дејан Ковачевић, Дарко Бајчетић, Марко Милошевић, Дејан Мастиловић, Марко Кртолица, Петар Црногорац, Славко Гојковић, Драган Бјелогрлић… Писмо објављујемо у целости: 

GACKO

Поштовани гатачки привредници и културни радници,

Надам се да ће Вас моје писмо затећи у добром здрављу и расположењу а такође и у доброј и позитивној пословној атмосфери.

Обраћам Вам се са најбољим намерама да сви заједно урадимо нешто што је веома потребно, значајно и важно а на корист је народа који живи у општини одакле смо потекли. Сигуран сам да вам родно мјесто значи нешто што је јако велико,нешто што нисте и не желите да заборавите. Завичај нам остаје у срцу читавог живота а успомене никад не блиједе. Емоције никад не застаревају. Ултравиолентност, виспреност и проницљивост дугујете управо завичају и ваш успех има своје корене из гатачке тврде земље, бистре воде и оштрог ваздуха.

Знам да сте помагали увијек када је било тешко и кад је требало. Време је на жалост такво да је нашој општини помоћ и даље потребна. Рат је учинио своје и није лако све брзо опоравити и довести у ред.

Једна веома важна, можда најважнија институција у Гацку ,,Културно спортски центар “ је још увек у великом проблему. Општина чини шта може али нема довољно снаге да посао доведе до краја. Девастиран је за време ратних дана, јер је кориштен као магацин Црвеног крста. Гацко није имало довљно складишног простора и морало је тако.

Неке ситније поправке су урађене али за крупније нису успели да обезбеде потребан новац. Тако је КС центар и данас скоро ван сваке функције и није никакво чудо што су замрле све културне активности. Млади проводе време у кафићима и углавном напустају Гацко.
У прилогу вам достављам писмо-молбу, боље речено вапај директорке Културно- спортског центра Анђелке Бољановић. Знам да је време тешко али верујем да сви заједно а неко можда и појединачно, можемо урадити то што је потребно.

Позивам Вас да се одазовете нашој заједничкој молби да обновимо КС центар и уопште не сумњам у Вашу добру вољу. Хајде да нашу дјецу извучемо из кафића. Још једном подршком афирмисаћете себе и своја предузећа.

Мислим да је рок од седам дана примерен. Очекујем да се јавите, а онда бисмо организовали заједнички састанак свих, који се позитивно изјасне и договорили технику реализације.
Очекујући вашу пуну подршку пријатељски вас поздрављам.

Завичајно удружење Клуб Гачана у Београду
Председник
Црногорац Светозар

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар