СРПСКА ЛИСТА: Док се не повуче Закон о слободи вјероисповијести, нема избора у Црној Гори!

  • Предсједник Српске листе Добрило Дедеић саопштио је да ко год свјесно излази на Ђукановићеве фарсичне изборе директно ради у корист његовог режима.

‘’Јер зашто би ико нормалан у Црној Гори, из редова опозиције, ишао на изборе у држави која је од стране међународне заједнице окарактерисана као хибридна демократија? Зашто било ко нормалан, ако стварно јесте против Ђукановића, излази на већ унапријед намјештене изборе, у јединој држави у Европи и свијету у којој се прогоне православни хришћани у 2020. години, у 21. вијеку? У рукама опозиције и у рукама свих вјерника Српске православне цркве је тежак и значајан зицер – док се не повуче Закон о слободи вјероисповијести, нема избора у Црној Гори! Тако ће да поступе искрени опозиционари у овој држави’’ казао је он.

‘’Kада Ђукановић покраде изборе, имаћемо највећи проблем – он ће добити легитимитет за спровођење Закона о слободи вјероисповијести, као што је раније изборни легитимитет користио за разбијање заједничке државе са Србијом, за признање лажне државе Kосово и за улазак Црне Горе у НАТО пакт. Немојмо то понови дозволити’’ позива Дедеић.

‘’Пресудно је значајно знати да, уколико неко, из опозиције, изађе на ове парламентарне изборе, под овим условима, и тиме Ђукановићу да легитимитет за крађу, директно ради против интереса Српске православне цркве која има циљ да сачува име, имовину, част, углед, достојанство и канонски поредак на територији Црне Горе. Мисија Српске православне цркве је значајнија од тога да политичке елите међу собом тргују и да неки вјечити опозиционари увијек дају изборни легитимитет Милу Ђукановићу. Овога пута, без обзира на разлике, можемо да се договоримо да Ђукановића рушимо тамо гдје је објективно то једино могуће, а то је улица!’’, закључио је Дедеић.

Предсједник СЛ је раније казао и да ови избори имају најмање шанси да буду регуларни од свих до сада одржаних, од 1990. године. Зато је упозорио грађане и бирачко тијело Црне Горе да предстоји невиђена изборна пљачка.

СРПСКО УЈЕДИЊЕЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар