Сабор у Москви: Јачати везе словенских народа

  • У Москви је од 21. до 24. маја одржан дванаести Свесловенски сабор,  коме су присуствовали представници 16 словенских земаља, међу којима и делегације из  Црне Горе, Србије и Републике Српске.

cerovici

Делегацију из Црне Горе, која је у Москви боравила у организацији НВО „Стари мостови”   из Херцег Новог, чинили су : Бранко Церовић, проф. др Јелица Стојановић, др Будимир Алексић, Славен Радуновић, Милутин Мићовић, Неђељко Струњаш и Лале Церовић.

Како је саопштено, на сабору се расправљало о актуелној ситуацији у којој се налазе словенски народи, као и о могућностима и перспективама сарадње.

У данима Свесловенског сабора, а у години јубилеја 70 година од побједе над фашизмом, посебна пажња је поклоњена улози и значају антифашистичких покрета код словенских народа, са акцентом На улози Русије.

Чланови делегације из Црне Горе узели су учешће у раду сабора рефератима и дискусијама наводи се у саопштењу.

Као резултат рада сабора, усвојена је резолуција 12. Свесловенског сабора, у којој је апострофирана потреба за сарадњом и чвршћим повезивањем словенских народа, на плану јачања политичких, културних, научних, економских и духовних веза.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар