Рањени младић, Милош Бајовић пребачен на ВМА

  • Тридесетједногодишњи Милош Бајовић из Билеће, који је прије пет дана рањен у пуцњави, пребачен је данас на лијечење на Војномедицинску академију /ВМА/ у Београду.

vma

Младића је превезао Хеликоптерски сервис Републике Српске.

У Болници Требиње нису хтјели да кажу ништа о здравственом стању младог Билећанина.
Требињски хирурзи су Бајовића оперисали након што је у Болницу довезен са повредама опасним по живот.
Младић је задобио повреде оба плућна крила, јетре и слезине, усљед чега је изгубио већу количину крви.
У Билећи је 14. јула убијен Марко Бајовић /29/, а његов брат Милош /31/ тешко је рањен. На њих је пуцао Немања Илић /32/, коме је одређен једномјесечни притвор.
Хеликоптерски сервис Републике Српске, према уговору потписаном са Министарства здравља Републике Српске, пружа услуге када је ријеч о хитним случајевима и хитном медицинском збрињавању из било ког дијела Српске.
Хеликоптер овог сервиса је данас из Бањалуке довезао непокретног пацијента у Требиње, а након сат и по времена је преузео другог пацијента – младог Бајовића и превезао га у Београд на даље лијечење.
На позив Републичког штаба Цивилне заштите хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске од 15. јула борави на подручју Херцеговине како би помогао у активностима на гашењу пожара и да би реаговао у случају тежих повреда.

 

ИЗВОР: Херцег ТВ/ СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар