Први Сабор Љубињаца у Београду биће у првој половини марта 2019. године

  • У хотелу „Невски“ у Београду одржан је први састанак Управног одбора Удружења Љубињаца.

Вељко Брборић, Трифко Ћоровић. Мирко Брборић, Милан Пешут, Саво Ћоровић, Милован Пецељ,Стеван Сикимић и Чедо Брборић

Предсједник Миливоје Пецељ обавијестио је да су обављене све формалности око регистрације Удружења које је званично уписано у АПР и да је у току процес отварања рачуна.
Удружење нема своје просторије, а формално је пријављено на адреси Булевар Николе Тесле 30а.

Као један од приоритетних задатака јесте жеља да се покушају на једном мјесту сабрати сви Љубињци и њихови потомци који данас живе у Србији, са циљем да се помогне и промовише једна од најмањих и најсиромашнијих општина у Републици Српској.

Из тог разлога биће организован и први скуп Љубињаца у Србији. Поштујући већ раније дефинисан календар по коме се у фебруару у Београду окупљају Гачани, а потом и Невесињци, а не желећи да скуп буде у вријеме Васкршњег поста Удружење је донијело одлуку да први сабор Љубињаца буде у првој половини марта .
О мјесту одржавања накнадно ће бити достављено обавјештење.

Удружење ће наредну годину посветити стогодишњици од упокојења великог српског писца Светозара Ћоровића. Тим поводом у Београду биће организована трибина, док је жеља Удружења Љубињаца да се један скуп посвећен Светозару Ћоровићу одржи у Љубињу.

ЧЕСТИТКЕ

Прије састанка упућене су честитке Милану Пешуту за нови инвестициони подухват компаније Банком. Наиме, дан раније овај успјешни херцеговачки привредник отворио је нову фабрику за прераду соје у  Обреновцу у коју је инвестирано 15 милиона евра. Честитке су упућене и проф. др Миловану Пецељу који је такође претходног дана изабран за једног од академика Републике Српске.

Удружење је упознато са сјајним резултатима одбојкаша и одбојкашица и исказана је жеља да се поклони један комби који би био у фунцији љубињске омладине, али према потребама и осталог становништва.
На иницијативу Милана Пешута који је био домаћин овог скупа покушаће да се формира и клуб информатичара у Љубињу чиме би најмлађе генерације у едукацији биле у корак са временом.

Позивају се сви Љубињци и њихови пријатељи да се учлане у ФБ групу Љубињци у Србији, а док се не изради сајт све информације о удружењу биће доступне на порталу Слободна Херцеговина.
Овом састанку поред предсједника Удружења Милована Пецеља и домаћина Милана Пешута учествовали су још Саво Ћоровић, Вељко Брборић, Стеван Сикимић, Чедо Брборић, Мирко Брборић и Трифко Ћоровић.

У вечерњим сатима Љубињци су били у Коларчевој задужбини гдје су имали прилику да уживају у годишњем концерту АКУД Шпанац на чијем је челу директор Милош Сикимић. Он је један од чланова УО Удружења Љубињаца, па се са сигурношћу може рећи да ће програм Првог сабора Љубињаца у Београду бити изузетан.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар