ПРЕУЗМИТЕ БЕСПЛАТНО: Приручник за лица која полажу право на некретнине у Републици Хрватској

  • Хуманитарни центар за интеграцију и толеранцију, уз помоћ Комесаријата за избеглице и миграције, урадио је Приручник за лица која полажу право на некретнине у Републици Хрватској, који је штампан у тиражу од 3.000 примјерака.

ФОТО: PIXABAY.COM

Заинтересована лица, као и избјегличка и завичајна удружења могу га бесплатно добити у ХЦИТ-у, Нови Сад, Војвођанских бригада 17. у времену од понедјељка до четвртка од 9 д0 13 сати.

Приручник садржи практичне информације о томе како пронаћи некретнине (честице) у Хрватској и провјерити правно стање некретнина, како заштити право власништва и извршити промјене у грунтовници (земљишнокњижном одјелу опћинског суда) и у катастру, те како провести оставински поступак.

Приручник садржи и све линкове надлежних институција, адвоката, јавних биљежника и овлаштених геодета у Хрватској на којима се могу наћи њихове адресе и контакт телефони.

Сврха је Приручника да помогне заинтересованим лицима да заштите своја имовинска права у Хрватској и да у томе буду активни.

Приручник је припремио Ратко Бубало, предсједник Управног одбора ХЦИТ-а и координатор његовог правног тима.

 

  • Радно вријеме: понедјељак и сриједа од 9 до 13 часова, уторак и четвртак од 9 до 12 и од 16 до 20 часова.
  • ХЦИТ, поред осталог, прибавља и документе за избјеглице из БиХ и Хрватске
  • Правна помоћ за лица која полажу права на некретнине у ФБиХ пружа се понедјељком и сриједом од 14.30 до 17.30 и петком од 12 до 15 сати у просторијама ХЦИТ-а, соба 1.
  • Долазак можете пријавити на тел. 021/528132, 021/520030 или моб. 063/8351862, 062/8718299.

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Приручник за лица која полажу право на некретнине у Републици Хрватској

Оставите коментар