Милана Бабић најављује манифестацију “Дучићев дан“ у Требињу

  • Професор српског језика и књижевности теолог Милана Бабић предсједник Књижевног удружења “Сусрет“ из Требиња најавила је за Радио “Светигору“ културну манифестацију “Дучићев дан“ која ће бити одржана у Требињу 6. и 7. априла поводом празника Благовијести дана упокојења славно Требињца Јована Дучића.

Научни скуп, који се у оквиру манифестације по традицији организује у сарадњи са Институтом за књижевност и уметност и Учитељским факултетом из Београда, ове године биће посвећен претечи модерне српске поезије – пјеснику Војиславу Илићу.

Отварање научног скупа под називом “Војислав Илић и рађање модерне српске поезије“ у сали Скупштине града, у суботу, 6. априла, заказано је за 9:30 часова, а истог дана, од 18 часова, у Музеју Херцеговине, биће промовисан зборник радова са прошлогодишњег научног скупа под називом “Песнички завичај Десанке Максимовић“.

Од 19 часова у Музеју Херцеговине биће отворена изложба „Свети Сава Српски“ Историјског музеја Србије.

Централни програм манифестације, свечана академија у част најзнаменитијег Требињца, ове године посвећена лауреатима Дучићеве награде – Алеку Вукадиновићу и Миловану Данојлићу, биће одржана у Kултурном центру Требиње, од 20 часова, уз богат културно-умјетнички програм.

У недјељу, 7. априла, на Благовијести у Херцеговачкој Грачаници од 8 часова биће служена света литургија и помен Јовану Дучићу, а у 11:30 планиран је наставак научног скупа о Војиславу Илићу

Извор: Радио Светигора

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар