Невесињски ученици посјетили Скупштину Републике Србије

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта пожелио је добродошлицу ученицима Основне школе „Ристо Пророковић“, носиоцима дипломе „Вук Караџић“ који су, као набољи ученици завршног разреда Основне школе, на наградном путовању у Србији, у организацији Удружења Невесињаца у Београду.

 

Линта је истакао да су овакви пројекти веома значајни за наше друштво, да је веома важно да се млади из Републике Српске упознају са знаменитостима Србије и додао да је ово један од начина  како јачати национално, културно и духовно јединство нашег народа.

 

Гостима су се обратили и народни посланици Милимир Вујадиновић и Александар Чотрић, који су ђацима честитали на постигнутим успесима и указали на значај очувања њихове везе са Србијом.

На састанку се разговарало о темама које се односе на повезивање школских и ученичких организација из Републике Српске и Републике Србије, о могућности убрзања рјешавања за пријем у држављанство Републике Србије и погодности за школовање ученика и студената из Републике Српске у Републици Србији.

Састанку је присуствовао и Зоран Јањић, представник Удружења Невесињаца у Београду, чијом иницијативом су ђаци остварили ово наградно путовање. Захвалност Јањићу изразили су наставни и стручни кадар школе „Ристо Пророковић“, и указали на важност оваквих посјета.

Информативна служба
Скупштине Србије

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар