Несрећа у лову: Умро након рањавања

  •  Након рањавања у лову у мјесту Борач код Гацка, 45-годишњи Е.Ф. из Коњица преминуо је синоћ на путу за Дом здравља Гацко, потврдила је за Радио Требиње Јована Цвијетић, портпарол Центра јавне безбједности Требиње.

ssuma-lov-nissan-GG-1
Е.Ф. је ранио Х.Ф. из Сарајева, који је ухапшен и чија је ловачка пушка одузета због даљег вјештачења, каже Цвијетићева, наводећи да је несрећа полицији пријављена око 20 часова и 30 минута.
“Уз консултације са дежурним тужиоцем Окружног тужилаштва у Требињу, догађај је оквалификован као убиство из нехата“, наводи портпарол ЦЈБ Требиње.
По налогу Окружног тужилаштва у Требињу у Просектури требињске Болнице урађена је обдукција тијела преминулог, при чему је констатовано да је ријеч о задесној смрти, потврдио је за Радио Требиње др Дражен Дамјањук, патолог у Болници Требиње.
“Смрт је насилна и наступила је усред разарања мозга хицем испаљеним из ручног ватреног оружја – ловачке пушке у главу. Зрно је пронађено у глави и највјероватније се ради о задесној смрти”, наводи др Дамјањук.
Према незваничним сазнањима, након рањавања у лову, од задобијених повреда преминуо је 45.годишњи Един Фрашто из Коњица, којег је ранио његов блиски рођак, Хамид Фрашто, бивши полицајац из Сарајева. Припадници ЦЈБ Требиње раде на даљем документовању овог кривичног дјела.

В.М. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар