Небески тркачи из Котора најбржи до врха Леотара

  • Драган Јовановић из Котора у мушкој и његова суграђанка Милуша Бошковић у конкуренцији дама – побједници су такмичења у „небеском трчању“ на вертикални километар „ТРКА У КАМЕНУ – Требиње вертикал“, која је данас по четврти пут одржана у нашем граду, у организацији Планинарског друштва „Вучји зуб“.

 

Раздаљину од 5,2 километра дужине и близу километар висинске разлике – од старта код Арсланагића/Перовића моста до циља на врху Леотара – побједник трке прешао је за 48 минута и 41 секунду, а најбржа у женској конкуренцији за 58 минута и 52 секунде.

Друго мјесто у мушкој конкуренцији освојио је Невен Цицовић из БиХ, док је трећи био Антоније Кијановић из Србије.

Међу дамама, друго мјесто припало је Снежани Ђурић из Србије, док је трећа била Дијана Станишић из Црне Горе.

Уз медаље, за најбоље у мушкој и женској конкуренцији обезбијеђене су и новчане и робне награде, а награђени су и најуспјешнији учесници екстремне трке старији од 50 година.

На четвртом требињском вертикалу учествовало је више од двије стотине такмичара из БиХ, Србије, Црне Горе, али и Украјине и Сједињених Држава.

Р.С. / Радио Требиње

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар