Мијат дебитовао у Бундес лиги

  • Након дилеме о новом клубу и неизвјесности око премијерног наступа у Бундес лиги, Мијат Гаћиновић, дијете „Леотара“ и „златни орлић“, члан Омладинске репрезентације Србије – шампиона свијета, коначно је дебитовао у дресу „Ајнтрахта“ из Франкфурта. И то у великом стилу.

mijat-gacinovic-1
Игром у мечу против Мајнца у суботу Гаћиновић је импресионирао њемачке новинаре.
Чињеница је да је Мијат Гаћиновић по доласку у Ајнтрахт из Франкфурта имао поприлично тежак период „прилагођавања“.

Тренер Армин Вех га дуго времена није видио као члана стартне поставе, а Гаћиновић је морао да се задовољи клупом. И то не често.

И како то обично бива, док једном не смркне другом не сване, повреда стандардног играча Марка Штендера отворила је врата Мијату Гаћиновићу, дебитовао је српски крилни фудбалер у мечу са Мајнцом одушевио је фанове клуба из Франкфурта.

И новинари су пуни хвалоспјева.

„Гаћиновић је фантом! Србин је велика победа Ајнтрахта“, једни су од наслова који објашњавају игру Гаћиновића.
Задовољан је био и тренер Армин Вех.

„Мијат је почео да ради све боље и боље на тренинзима. И даље мислим да ће морати да побољша дефанзивну игру. Њему је потребно време, јер је прошао у много јачу лигу него што је српска. Мора да се навикне. Међутим, добро је што он има искуства у сениорском фудбалу. Био је и првак свијета“, поручио је тренер Ајнтрахта.
Бруно Хубнер, спортски директор Ајнтрахта такође није штедио ријечи хвале.

„Са Мијатом Гаћиновићем смо стекли веома талентованог играча за нас, он је брз, окретан и стекао је много искуства за своје младе године, то је инвестиција у будућност“, каже Хубнер.

Могуће је да ће млади репрезентативац Србије добити шансу и у судару са Дармштатом.
Све у свему лијеп завршетак године за Мијата Гаћиновића.

ИЗВОР: РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар