КРУНИЋЕВА ШЕТЊА ХЕРЦЕГОВИНОМ: Одбојкашки спектакл у Гацку и Љубињу

  • Херцеговaчки  градић Љубиње већ деценијама слови као град одбојке. Безброј је доказа  и резултата за ову  тврдњу. Овог викенда у Љубињу игра се традиционални Меморијални турнир „Јово Ђурић“  у спомен на играча и  тренера који је поставио професионалне  темеље овог спорта  и Љубинњу.

Фото: Здравко Шакотић

Но, овог  пута тема нија мушка одбојка у Љубињу.  већ  одбојкашки турнир у женској конкуренцији  „Гацко 2023“ који се игра у  Гацку у петак и у суботу  .

На турниру који организује Саша Слијепчевић  који води шампионску екипу  „Гацка“, а на турниру поред првака БиХ учествује ЖОК „Херцег Нови  који већ другу сезону води  Милорад Крунић из Љубиња,  Лука Бар из Бара и хрватска екипа Марина Каштел из  Сплита, коју је водио  тренер Крунић  до доласка у Херцег Нови.

У првом колу у петак од 17 сати   играју  Херцег Нови –Лука Бар, а од 20 сати састају се  Гацко –Марина Каштел.

У суботу у дуплом програму играју прије подне    у другом колу Гацко-Лука Бар (10) и  Херцег Нови -Марина Каштел (12).

У трећем колу у  суботу вече  играју Лука Бар  -Марина Каштел (17) и ЖОК Гацко –„Херцег Нови“ (20).

Екипа из Гацка  се иначе налази у квалификационој групи са Херцег Новим  за Лигу шампиона која се игра уЗагребу гдје је домаћин  загребачка Младост.

Екипа „Херцег Новог“ боравак у  Херцеговини  завршиће у недељу у Љубињу  утакмицом са екипом Љубиња која се од 12 сати игра у предигри  завршнице меморијалног турнира  „Јово Ђурић“ за мушкарце

– Поносан сам што са својом екипом Херцег Нови учесник турнира у Гацку,  са клубом са којим имамо одличну сарадњу, без обзира на ривалство. А још више сам поносан  што ћу у родном граду играти са својом екипом против  мог Љубиња. Резултат је у другом плану. Екипа из Херцег Новог је знатно квалитетнија, али дружење је важније  и  позивам све љубитеље одбојке  у мом Љубињу да дођу и да се дружимо у  мом родном граду у којег се враћам кад год ми моје обавезе тренера то дозвољавају – казао је за Слободну Херцеговину Милорад Крунић тренер ЖОК  Херцег Нови.

 

Текст и фото: Зоран Шакотић

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар