Колумниста СХ Раде Црногорац добитник награде „Др Предраг Симић“

  • Овогодишњу награду „Др Предраг Симић“ за најбољи студентски рад из области спољне политике Србије и балканских односа добили су студенти завршне године и мастер студија Факултета политичких наука у Београду, Марко Милисављевић, Ивана Јанковић и Раде Црногорац.

 

Награду додељују Факултет политичких наука, амбасада Републике Словачке у Београду, Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе и породица Симић.

Др Предраг Симић био је професор Факултета политичких наука и бивши амбасадор Србије у Француској.

Био је, између осталог, спољнополитички саветник председника Југославије после 5. октобра, директор Дипломатске академије, редовни професор међународних односа и спољне политике Универзитета у Београду и Подгорици, аутор више књига о спољној политици.

Преминуо је 19. јануара 2015. године.

Новинари ће га памтити као аналитичара који је могао брзо, прецизно и тачно да објасни компликоване односе на светској и домаћој политичкој сцени.

Колумниста СХ Раде Црногорац се у свом раду бавио актуелним статусом Срба у региону и дао је приједлоге практичне политике у вези с тим који је стручни жири једногласно наградио.

БОНУС ВИДЕО: РАДЕ ЦРНОГОРАЦ О АЛЕКСИ ШАНТИЋУ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар