ЈА, ГРАЂАНИН: Ученици ОШ „Петар Петровић Његош“ шампиони регионалног такмичења из демократије

У основној школи „Свети Сава“, Билећа, данас је одржано регионално такмичење из предметне области демократија. У оквиру пројекта „ја грађанин“ ученици шестих разреда разматрали су проблеме своје локалне заједнице, истраживали алтернативне мјере те приложили своје идејно рјешење.

Нa регионалном такмичењу учествовале су четири школе: Петар други Петровић Његош и Свети Сава из Билеће, Јован Јовановић Змај, Требиње и ОШ Свети Сава из Автовца -Гацко. Након представљања својих пројеката као побједници су изашли основци из ОШ Петар други Петровић Његош.

Њихов ментор, наставник Миленко Кешељ је, како каже за наш портал, и више је него задовољан успјесима својих ученика. Њих сада чека државно такмичење у Сарајеву и пут на Јахорину, гдје се надају да ће поново заблистати и освојити прво мјесто.

Друго мјесто на данашњем такмичењу припало је школи Јован Јовановић Змај из Требиња, а треће ОШ Свети Сава Автовац.
Млади учесници овог пројекта кажу, да је ово њима било једно целико искуство, на коме су не само стекли дипломе, већ и нова познанства.

Овај њима велики корак, научио их је тимском раду и сарадњи, а разматрајући проблеме локалних заједница и цијелог друштва подигли су свијест о нашој свакодневници и проблемима који су заступљени. Побједницима желимо срећу у даљем такмичењу, на коме ће, како се надају, достојно представљати школу свој град, а како су кренули и цијелу Херцеговину.

Текст: Дајана Алексић
Извор:Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар