Извјештај из Ватикана: Указања у Међугорју су лажна!

  • Ватиканска Конгрегација за наук вјере објавила је 2013. године „смјернице“ према којима се налаже забрана одржавања догађаја које промовишу такозвана међугорска указања.

djenana

Након што је кардинал Герхард Милер, префект ватиканске Конгрегације за наук вјере, забранио “наступ” Вицке Иванковић-Мијатовић заказан за 21. јуни у италијанској Сестоли гдје је требала говорити о тзв. међугорским указањима и након што је амерички надбискуп Роберт Царлсон, по захтјеву из Ватикана, забранио наступ још једног “видиоца” Ивана Драгичевића, заказаног у америчком Сент Луису, портал catholic.org наводи како је могуће да је Света Столица одлучила подузети конкретне потезе против Међугорја.

Утемељанa је и посебна ватиканска комисија која је завршила свој посао и извјештај предала Конгрегацији. За сад никаква нова службена одлука није објављена али занимљиво је како су видиоци активнији у посљедње вријеме, али самим тиме и Ватикан.

Иако је прошло неколико година од завршетка извјештаја ватиканске комисије, чини се, барем су такве индикације, да Света Столица сматра како наводна указања нису вриједна вјеровања.

Сваки наступ видилац који је био заказан у некој од жупа широм свијета отказан је по наредби Ватикана. Осим споменута два, отказан је наступ Ивана Драгичевића заказан у цркви у италијанском Местрину.

Такођер, отказан је и наступ Вицке Иванковић-Мијатовић у Бразилу. Планирано је да Вицка свједочи о “међугорском феномену” у Сао Паолу.

Наводно, постоје извјештаји који говоре да ватиканско повјеренство већ донијело закључак како су наводна указања у Међугорју лажна. Међутим, сматра се да Црква засад мудро „шути“ због могућег „хаоса“ који би настао након објаве.

С друге стране, становници Међугорја се надају да ће Ватикан у блиској будућности признати указања.

 

Извор: Н1

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар