Изложба Веселина Брковића у Требињу: 25 година дише кроз цртеж

  • У Галерији Културног центра вечерас је отворена изложба цртежа академског графичара Веселина Брковића из Требиња.

brkovic

Брковић каже да изложба представља јубилеј, 25 година од прве самосталне изложбе и то је ретроспекција онога што ради у домену цртежа.

„Када погледамо изложбу као цјелину, ово је једна врста ЕКГ снимка мене, јер 25 година дишем кроз цртеж. Потпуно сам посвећен цртежу као изражајној форми, као медију унутар кога проналазим различите изражајне могућности и трудим се да их објединим заједно у тзв. полиптихе, да би кроз појединачне радове могао да сагледам пређени пут и да би на неки начин могао да наговјестим о могућности за даљи истраживачки приступ“, навео је аутор који је требињској публици представио 72 рада галеријског формата у комбинованој техници дигитална графика.

IMG_7457

Брковић истиче да на свим радовима постоји једна врста цртачког континуитета, јер једно вуче друго, иде из једне у другу технику, али остаје у домену цртежа.

„Овим радовима сам се заправо вратио перо и туш цртежу на папирима, гдје сам кроз различите изражајне форме, покушао да испричам причу о расту, развоју, експанзији, ширењу, ограничењу и филозофији прагова – преграда, заправо односу појединца и цјелине“, закључио је Брковић, који је основне и постдипломске студије завршио на Академији ликовних умјетности у Требињу на графичком одсјеку, а своје радове излаже од 1991. године.

Брковић је учесник више ликовних колонија, а боравио је и на студијским путовањима у Италији и Словенији. Тренутно је Продекан за наставу требињске Академије ликовних умјетности.

Изложба ће бити отворена до краја мјесеца.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар