ИЗАЂИ И ГЛАСАЈ: У општинама источне Херцеговине отворена сва бирачка мјеста

  • У општини Невесиње у 7.00 часова отворена су 32 редовна бирачка мјеста, гдје ће до 19.00 часова моћи да гласају 11.282 регистроване особе.

 

Предсједник Општинске изборне комисије /ОИK/ Невесиње Новка Дабарчић каже да је формирано једно бирачко мјесто за гласање у одсуству и са непотврђеним гласачким листићима, које се налази у Основној школи “Ристо Пророповић”.

У овој општини нема мобилних тимова.

У општини Гацко јутрос је у 7.00 часова отворено 21 редовно бирачко мјесто на којем ће моћи да гласа 8.393 лица, рекао је Срни предсједник ОИK Ранко Братић.

Према његовим ријечима, формирано је и једно мјесто за гласање у одсуству и за гласање на непотврђеним гласачким листићима, а које ће бити придружено редовном бирачком мјесту у Средњошколском центру „Перо Слијепчевић“.

Мобилни тимови нису формирани.

На подручју општине Билећа отворено је свих 25 редовних бирачких мјеста на којима ће своју грађанску дужност моћи да изврши 10.248 лица са правом гласа.

Предсједник ОИK Драгица Бајат каже да је формирано и једно мјесто за гласање у одсуству и на непотврђеним гласачким листићима које ће бити придружено редовном бирачком мјесту у Спортској дворани.

Формирана су и три мобилна тима.

У општини Берковићи у 7.00 часова отворено је седам редовних бирачких мјеста, гдје ће до 19.00 часова моћи да гласа 1.705 регистрованих особа.

Предсједник ОИK Берковићи Илија Шетка каже да је формирано једно мјесто за гласање у одсуству и за непотврђене листиће, које ће бити придружено редовном бирачком мјесту у Блацима.

Ни у овој општини неће бити мобилних тимова.

На подручју општине Љубиње отворено је свих 15 редовних бирачких мјеста на којима ће своју грађанско право моћи да изврши 3.263 лица са правом гласа.

Предсједник ОИK Јованка Богдановић каже да је формирано и једно мјесто за гласање у одсуству и на непотврђеним гласачким листићима које ће бити у Основној школи “Свети Сава”.

У општини Источни Мостар у 7.00 часова отворено једно редовно бирачко мјесто, гдје ће до 19.00 часова моћи да гласа 156 регистрованих особа.

Предсједник ОИK Источни Мостар Нада Медан каже да је формирано и једно бирачко мјесто за гласање у одсуству и са непотврђеним гласачким листићима, које је придружено редовном гласачком мјесту.

У овој општини неће бити мобилних тимова.

Приликом отварања бирачких мјеста у овим општинама није било никаквих проблема.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар