ФОЧА: Почео трећи ОК ФЕСТ

  • На Tјентишту је данас почео Фестивал „ОК фест“, на којем ће три дана млади из свих крајева бивше Југославије уживати у музичким наступима познатих бендова из региона, али и у природним љепотама Националног парка „Сутјеска“.

ok

Отварању фестивала присуствовао је и министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, који је поручио да је ово одлична промоција омладинског туризма и Националног парка „Сутјеска“.

„Влада Републике Српске је подржала овај фестивал и ове године и сигуран сам да ћемо извући позитивне ствари из ове приче, да бисмо у наредним година отклонили све недостатке, а видјели смо да недостају смјештајни капацитети“, рекао је Глухаковић.

Он је напоменуо да је потребно учинити додатне напоре да би овај јединствени простор постао препознатљив, не само у региону, већ и шире.

Директор „ОК феста“ Дубравко Сувара истакао је да је основни циљ да се укаже на важност Националног парка.

„Увијек волим да напоменем да је ово мјесто некада посјећивало милион посјетилаца, углавном младих. Рат је учинио своје, неки други људи су хтјели да се овај простор заборави, а наша мисија је да му дамо поново значај и тај наш циљ и труд су препознали публика и спонзори“, рекао је Сувара.

Он је навео да „ОК фест“ окупља бившу Југославију и да се очекује да ће за три дана кроз Tјентиште проћи око 30.000 младих људи.

Сви смјештајни капацитети на подручју општине Фоча су попуњени, а у Долини хероја на Tјентишту под шаторима је око 2.500 кампера.

Првог дана Фестивала, на главној бини, публику ће забављати београдска група „Бабе“, Влатко Стефановски трио и словеначки „Лајбах“.

СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар