Етно група “Захумље” одушевила Требињце (видео)

  • Музиком, пјесмом, искреним емоцијама и отвореним срцима Захумљани су још једном доказали да им епитет „херцеговачки славуји” и те како пристаје. Пјесме „Црвен цвете”, „Емина”, „Зајди, зајди”, „Пукни зоро” редале су се једна за другом, а одушевљени Требињци ниси крили емоције, нити су штедјели дланове. Свака композиција била је испраћена громким аплаузом, а Захумљани кажу да љепшу награду од публике нису могли да добију.

Etno-Grupa-Zahumlje-ELTA-TV-e1452534187123

– Ево видите публика је одушевљена. Мада је увијек најтеже пјевати међу својим суграђанима, јер су то наши родитељи и наша родбина и они се углавном постављају као највећи критичари, али ево, хвала Богу, све је прошло онако како смо очекивали. У сат и 15 смо се представили са низом пјесама из Македоније, Србије, Црне Горе и Херцеговине и ове године смо убацили два микса и то је микс циганских пјесама и микс руских пјесама. Као што сте могли сами да видите публика је била одушевљена, због чега нам је нарочито драго – рекла нам је Марина Милојевић, члан етно групе „Захумље”.

Иако су припреме за концерт трајале неколико мјесеци, награду за напорне пробе, труд и рад, кажу Захумљани, добили су чим су изашли на сцену. Ови млади, талентовани људи за разлику од многих још увијек пјевају срцем, па зато и не чуди што су пјесмом и музиком са лакоћом очарали требињску публику.

– Заиста мислим да су вечерас аплаузи све рекли. Предивно смо се осјећали, прелијепо је свирати пред требиљском публиком. Труд се исплатио и заиста се лијепо осјећамо. Срце нам је пуно – мишљења је Марија Нинковић, такође члан ове етно групе.

Иако су аплаузима довољно рекли, Требињци за своје талентоване суграђане нису штедјели ни ријечи хвале након концерта.

Етно група „Захумље” настала је прије нешто мање од шест година, а до сада су пред требињском публиком одржали пет солистичких концерата. Чести су гости на бројним манифестацијама широм РС, а њихова музика освојила је и срца публике у региону.

 

Извор: Елта ТВ/Неда Петковић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар