ЕРС одлазак 775 радника платила 31 милион КМ

  • Одлазак 775 радника из дистрибутивних предузећа, уз исплату отпремнина, коштао је „Електропривреду Републике Српске“ (ЕРС) 31 милион марака, али то није коначан износ јер слиједи реорганизација производних предузећа и смањење броја радника, потврђено је за портал Capital.ba

У првом таласу одласка радника до 1. јула ове године, уз исплату стимулативних отпремнина, које су досезале и до 50.000 КМ, у дистрибуцијама су одобрена 672 споразумна престанка радног односа.

Затим је услиједио други позив, те је исплата отпремнина одобрена за 103 радника, од којих је за 10 престао рад 1. августа, а за преостала 93 радника закључење споразума је у току и радни однос ће им престати закључно са овим мјесецом.

„Исплата отпремнина и накнаде за економско социјално збрињавање се финансира из властитих средстава у сарадњи Матичног предузећа ЕРС и четири електродистрибутивна предузећа. Укупан трошак „Електропривреде“ по овом основу износи око 31 милион КМ“, рекли су за ЦАПИТАЛ у ЕРС-у.

Прије почетка реорганизације у дистрибуцијама је радило 3.937 радника и са завршетком тај број ће бити сведен на 3.162 запослена.

Додали су да је реструктурирање производних предузећа наредна активност у процесу реорганизације компаније у цјелини.

„То је процес који ће бити покренут по окончању реструктурирања дистрибутивних предузећа. Први корак је сагледавање затеченог стања на бази којег ће бити пројектовани кључни циљеви реорганизације, укључујући смањење броја запослених. Прије тога је незахвално говорити о ком броју запослених је ријеч“, истакли су у ЕРС.

 

Извор: Capital.ba

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар