ДР ГОРАН КОМАР ВД ВИРЕКТОРА ДОМА ЗДРАВЉА ХЕРЦЕГ НОВИ: Бићу менаџер, али не остављам пацијенте

  • Министарство здравља је данас за вршиоца дужности директора Дома здравља именовало др Горана Комара, који је читавог радног вијека, 28 година, радио као специјалиста опште медицине у тој установи.

Како је др Комар казао Радију Јадран преузима нову дужност, али неће оставити посао са пацијентима.

-Покушаћу да унаприједим и учиним ефикасним рад изабраног тима у примарној линији. Нама Закон дозвољава 15 таквих тимова на нивоу општине. Настојаћемо да пружимо допринос у третману пацијената скопчано са драматичним порастом малигнитета и кардиоваскуларних обољења у нашој популацији. У том смјеру би требало највеће могуће напоре учинити – сматра др Комар.

Он објашњава да ће покушати да у Дому здравља унаприједи рад љекара у омогућавању ране детекције тих обољења. Јер, ако изабрани љекари не препознају на вријеме те болести, обично буде касно.

У том смислу треба мијењати досадашњу праксу рада са пацијентима:

-Нама је фокус помјерен. Сада да неко дође код мене на преглед, ја гледам у монитор, јер морам до краја смјене третирати 70 људи. У Хрватској је кренуо покрет „Љеркари против реформисаног система“. Нисам, наравно, против увођења рачунара, али пацијент треба да је у првом плану. То се рјешава нормом. Јер, са оваквим реформисаним системом у Црној Гори упали смо у једну врсту ћорсокака – категоричан је др Комар.

С обзиром да као изабарни љекар у ординациији брине о 2000 суграђана, др Комар ће у наредном периоду покушати да и даље ради са пацијентима, као и у ковид амбуланти.

-Не могу оптеретити колеге и друге изабране тимове са 2000 потенцијалних пацијената. Покушаћу да обављам нову дужност директора, али и што је моогуће даље посао са пацијентима – поручио је др Комар.

РАДИО ЈАДРАН

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Milovan Pecelj Reply

    Cestitam dr Komaru na izboru. U pravo vrijeme i zasluzeno. Milovan Pecelj

Оставите коментар