ДОДИК У ПОНЕДЈЕЉАК У ХАГУ: Свједок одбране генерала Младића

  • Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће у понедјељак, 7. децембра, у Хашком суду свједочити на суђењу генералу Ратку Младићу као свједок одбране.

mladic

 

Додик је, гостујући на телевизији „ОСМ“, рекао да ће свједочити „о неким стварима из тог времена“.

„Србима се суди по систему колективне одговорности. Није довољно да је неко лично одговоран него је измишљен систем колективне одговорности. То важи до задњег Србина, али не и за Бошњаке“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, код Бошњака хапсе неважне људи и то је покушај камуфлаже, а код Срба хапсе важније људи из тог времена.

Он је указао и на чињеницу да хапсе Србе 25 година од неког догађаја, да поново хапсе људе који су неколико пута прошли кроз процедуре и против којих прије нису подизане оптужнице.

„Ту је ријеч о хиру једног или два тужиоца у Сарајеву који су инструисани да нешто покрену. Ствара се несигурност код свакога ко је био борац Војске Републике Српске и шаље му се порука да није сигуран“, рекао је Додик.

Он је поновио да ће бити одржан референдум о Суду и Тужилаштву БиХ, јер је Структурални дијалог о правосуђу кренуо супротним правцем.

„Код провођења тог референдума постоји проблем како ће се понашати представници локалних заједница гдје су СДС и ПДП на власти, јер су њихови челници рекли да је то непотребно“, истакао је Додик.

Извор: СРНА/НН

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар