БЕОГРАД, 28. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ: Промоција књига народног гуслара Славка Јекнића

  • У четвртак 28. априла 2022. године са почетком од 18 часова  у Свечаној сали Дома војске Србије биће одржана промоција књига ГОСПОДАР РИЈЕЧИ и ЈУНАЧКИ ПОМЕНИК народног гуслара Славка Јекнића. У програму учествују глумци, гуслари и етно пјевачи !

Гусларско друштво „Филип Вишњић“ из Београда, је један од издавача књиге „ЈУНАЧКИ ПОМЕНИК“, аутора – народног гуслара Славка Јекнића. Ова  књига епске поезије у осмерцу и десетерцу, има дванаест поглавља и  325. страна. У њој су песме:  о Православљу на просторима Србије и српских земаља, Вожду  Карађорђу Петровићу, као утемељивачу српске државности, о јунацима Првог и Другог српског устанка и историјским личностима из српске и црногорске историје. Такође, у књизи су обухваћене теме  о српским светитељима и духовницима, српским храмовима на Косову и Метохији, о страдању српског народа и  борби за очување српског језика, на просторима бивше Југославије, као и  прогону Срба у данашњој Црној Гори и другим темама које обухватају српско национално биће. Ту су и поглавља у којима се говори о легендама дурмиторског краја, и теме из предања и традиције Дурмитора, Мораче, Ускока и Дробњака у Црној Гори. У књизи је засупљено и десетак неримованих лирских песама, које говоре о љубави и девојачкој чежњи,  духовној слободи и вери, као и митовима и легендама из народне поезије.

Рецензенти ове књиге су: Милан Анђелковић и проф. Славко Алексић.

Издавач књиге је СВЕТ КЊИГЕ из Београда.

У  књизи лирске поезије, ГОСПОДАР РИЈЕЧИ, говори се о непролазним вредностима српског народа, затим о  Православљу, српским светитељима и духовницима, историјским личностима и догађајима. Теме су такође,  Косово и Метохија, страдање српског народа кроз историју, борба за очување српског језика у данашњој Црној Гори, као и другим темама из традиције, обичаја и духовности српског народа. У књизи са 160.страна је девет поглавља и осамдесет лирских песама.

Рецензију за ову књигу написао је проф.др. Славољуб Вујовић.

Издавач књиге је СВЕТ КЊИГЕ, из Београда.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар