БЕОГРАД, 27. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ: „Од раја до безњенице“ – љубавна драма Лазе Костића и Ленке Дунђерски

  • „Од раја до безњенице“ /безњеница – кованица Лазе Костића која означава живот без ње/  је драма о великој љубави највећег песника српског романтизма Лазе Костића и Ленке Дунђерски,кћери најмоћнијег и најбогатијег Србина у Аустроугарској царевини – Лазара Дунђерског!

 

Представа је настала на Фантасту, дворцу Богдана Дунђерског, као уметничка интерпретација грађанске, дворске културе српске Војводине. Изводи се искључиво у дворцима, каштелима, палатама и здањима од културно историјског значаја – од Новог Сада, Панчева, Сомбора, Суботице, Будимпеште…

Архитектура, ентеријер, историјски значај хотела „Москве“ показао се као срећно решење да се представа изведе и у Београду – 27. априла у 20.00 сати.

Реч је о изузетно емотивној драми која никога не оставља равнодушним. Рађена је по ауторском тексту Зорана Суботичког, а улоге су поверене професионалним глумцима: Јовани Радовановић, Ервину Хаџимуртезићу и Миодрагу Петровићу.

Представа о љубави, пријатељству, части…о песми над песмама – Santa Maria della Salute.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар