Београд, 22.мај 2019. године: НАШИ САВРЕМЕНИЦИ – разговор са Гојком Ђогом

  • Среда, 22.  мај 2019. године у 19.00 мала сала СКЦ
  • Гојко Ђого:  Од вунених времена до клупка
  • циклус НАШИ САВРЕМЕНИЦИ
  • разговор са живим класицима српске књижевности
  • Учествују: Марија Јефтимијевић Михајловић, Јован Делић  и Драган Хамовић
  • уредник циклуса: Весна Kапор

У време тобожњег брисања граница, у време опсесије непрестано новим, опсесије поседовањем, материјализације и купопродаје у свим сферама човековог живота, књижевност остаје мера смислене потраге за идентитетом, пут од себе до света. Она је сведочење и универзално тежиште времена, континуитет у коме смо свевремено и са онима пре нас и онима што ће следити трагове. Циклус НАШИ САВРЕМЕНИЦИ везаће различите генерације писаца и читалаца. Ту, поред нас живе имена која су (о)бележила период од протеклих деценија па до данас. Овим разговорима подсећамо колико су велика и важна сећања и сведочења у њиховим редовима забележена, колико су били иновативни и храбри, мењали форме, раскринкавали систем приповедањем и успостављали нове књижевне правце, мешајући традицију са модерним сензибилитетом.

Поводом нове збирке песма,   Песник каже: „Сада сам све смотао у клупко и надам се да је ту крај, да сам се ту обрачунао с том вуном, јер ме је, мимо моје воље, књига „Вунена времена“ ипак обележила, бацила чак и неку врсту сенке на моје многе друге песме, иако је све то вода с истог извора.“

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар