БЕОГРАД, 16. АПРИЛ 2024. ГОДИНЕ: Вече посвећено стогодишњици смрти Алексе Шантића

  • Поводом стогодишњице смрти Алексе Шантића Удружење грађана Мостара и  Савез Срба из региона, у уторак 16. априла 2024. године са почетком од 19 часова, у великој сали Народне Библиотеке Србије у Београду организују вече посвећено великом српском пјеснику.

У склопу програма биће промовисана и прва поштанска марка са ликом Алексе Шантића која је захваљујући Савезу Срба из региона одштампана у фебруару ове године.

О лику и дјелу пјесника говориће академик Јован Делић, академик Милован Пецељ, писац Владимир Пиштало и уредник портала Слободна Херцеговина Горан Лучић.

У програму ће учествовати и познати српски глумац Небојша Кундачина који ће казивати Шантићеве стихове, као и ученица Јана Симоновић која ће на свој начин отпјевати неке Шантићеве пјесме.

Скуп ће поздравити предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик Миодраг Линта,  који је иницирао штампање поштанске марке, као и Благоје Ребић, предсједник Удружења грађана Мостар.

Програм ће водити Драгана Бокун, новинарка листа Српско коло.

 

Улаз слободан!
ДОБРОДОШЛИ!

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар