НАСЛОВИ

Олимпијско злато мајстору драме

  • Дроп шотови и паралеле му нису ишли, први сервис у кључним тренуцима је био убитачан,али пресудила је ментална снага и несаломиво срце.

Снимак екрана РТС

“Ово је меч за анале, непоновљив по много чему: најмлађи и најстарији играч у финалу олимпијског турнира у тенису. У овој драми постоји снажна симболика, вјерујем да ће овај меч бити нови почетак Новаковог писања историје, пише ми Баја, светски човек богатог животног искуства.

Новак Ђоковић је дар српском роду. Праведник и хумани осветник и то у ове дане тужног сећања на прогон наших сународника из Хрватске. Новак је освојио све своје снове. И не само своје, већ целе нације. Био је то меч менталне снаге и судар живаца.

Новак, велемајстор тениса, мајстор драме, човек несаломивог срца, челичних нерава – по ко зна по који пут није попустио, упркос свим препрекама остао је стоички непоколебљив.

Када се сви обесхрабре, он васкрсава. У најтежим тренуцима, он уноси светлост. Новак је свећа у мрачној пећини која гори све јаче, када је мрак најгушћи. То није само физичка снага, већ и емоционална и ментална чврстина која га разликује од свих осталих.

Док се други предају околностима, он се подиже и мотивацијом инспирише све око себе.

Новак је, по ко зна који пут, показао спреманост да иде до краја.

Снимак екрана РТС

Био је и остао фокусиран на олимпијско злато и освојио га је у драматичном мечу са борбеним Алкаразом. Он, истински пример несаломивости.

Колос на терену, великодушна громада ван њега, увек спреман да помогне другима, али и да прихвати изазове које судбина ставља пред њега.

Његова спремност да иде до краја није само пуки инат, већ дубока посвећеност, не само победи, већ правди, истини, и циљевима које сматра вреднима. То је стремљење ка вишем, што га чини узором за многе. Он је спој моћне воље, непоколебљиве вере и огромног емотивног и физичког капацитета.

Новак Ђоковић, олимпијски шампион, најбољи спортиста света, мајстор драме, човек челичних нерава, не само да може да превазиђе најтеже ситуације, већ у њима блиста. Он је репрезент снаге, духа и инспирација за све који теже врхунским резултатима. Он је светлост свима у овом сивилу неизвесности, човек који је небројено пута унео наду у животе и домове многих.

Мишо Вујовић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар