32. ПЕТРОВДАНСКИ ПОЛУМАРАТОН: Јово Радош (72) са сином и унуком предводио тркаче од Бачке Паланке до Гајдобре

  • У понедељак (12.07.), на Петровдан, истрчан је 32. Петровдански полумаратон, између две православне цркве – бачкопаланачке и гајдобранске. Међу седамнаест атлетичара нашао се и др Јово Радош, једини који је истрчао све до сада одржане полумаратоне, Бачка Паланка – Гајдобра.

– Првих неколико одржаних полумаратона, били су без награда. Тада су такмичари учествовали, како би остварили спортски подвиг. У последње две године ово зовемо Петровдански подвиг, јер нико од учесника трке неће добити награду. Ове године у трци је учешће узело нас петнаест. Као и ранијих година, кренућемо испред бачкопаланачког храма посвећеног Јовану Крститељу, а завршићемо трку испред гајдобранског храма који је саграђен у част светих апостола Петра и Павла. Ове године, баш као и прошле, најважније нам је свакако било, да не прекинемо континуитет одржавања ове трке. Ја сам недавно у једној прилици рекао, да ћу трчати ако Бог да, и тридесеттрећи пут, дакле онолико колико је година господ Исус Христос, живео на Земљи. Свакако да је ово заиста велики подвиг истрчати све до сада одржане полумаратоне, а било их је тридесетједан. Иначе, полумаратон Бачка Паланака – Гајдобра, поред мене покренуо је и Мирослав Главаш Барба, који је озваничио ово такмичење- каже Јово Радош и додаје:

– Касније су се у ову трку укључивали и многи прваци државе, многи маратонци из иностранства, Етиопије и других држава. Дакле, трка је имала и међународни карактер, па нам је између осталог и због тога циљ, да се њено одржавање не прекине. Овај пут немамо пратњу полиције, јер за њом није било ни потребе – изјавио је др Јово Радош, један од четрнаест учесника, полумаратона „Бачка Паланка – Гајдобра 2021“.

На овом подвигу учествовале су три генерације Радоша, што је веома занимљиво, а то су поред Јове, његов син и унук.

Ово су сви учесници Петровданског подвига: др Јово Радош, Бранислава Степанов, Сања Готва, др Лазар Радош, Радош Радош, Милош Бошковић, Давид Радановић, Игор Антоловић, Милош Петрић, Никола Рајак, Самир Аличић, Борислав Поповић, Мирослав Пешић, Александар Стајић, Немања Ђурић, Игор Бакош и Никола Ђурић.

Извор: backapalankavesti.com

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар