Слободна Херцеговина » СУБОТИЦА: ЗУ „Херцеговина“ помогло изградњу куће свом земљаку Дејану Зуровцу

СУБОТИЦА: ЗУ „Херцеговина“ помогло изградњу куће свом земљаку Дејану Зуровцу

  • Од како је 1992. године ношен ратном стихијом напустио родни Мостар, Дејана Зуровца је живот водио по разним крајевима наше земље. Коначно, мирну луку нашао је у Суботици, где је створио породицу, а уз помоћ својих земљака из Завичајног удружења „Херцеговина“ коначно ће добити и кров над главом.


По Дејановим речима, трошну кућу у Озренској улици добио је пре годину и по дана путем конкурса Града Суботице и уз средства Комесаријата за избеглице. Међутим, она је била у лошем стању, толико да се у њој није могло живети.

– На први поглед кућа је делавала усељиво, али када смо ушли у њу видели смо да не можемо у њој да боравимо и поново смо отишли у подстанаре. Обратио сам се за помоћ ЗУ „Херцеговина“ и они су одмах изашли у сусрет да помогну и почну адаптацију куће. Међутим, када су почели, дошло је до урушавања и морала је да се уради комплетна реконструкција куће – прича Дејан Зуровац, који живи са супругом и оцем, а сваког тренутка чека вест да је на свет дошао и наследник.

– Радимо на пијаци, зарадимо толико да преживимо, боримо се са недаћама и неизлечивом болешћу меког ткива коју имам, и ово нам је велика помоћ. Немам речи којима бих се довољно захвалио свим мојим Херцеговцима и њиховим пријатељима који су нам омогућили да имамо кров над главом.

Кућа породице Зуровац је стављена под кров, али да би била усељива треба још доста посла и новца.

– Пре отприлике два месеца наш члан Дејан нам се обратио са молбом да му, због изузетно тешке материјалне и здравствене ситуације, помогнемо у обнови неусловне куће у којој је живео. Уз свесрдну помоћ свих чланова удружења и наших пријатеља успели смо да кућу ставимо под кров – истиче Драгослав Андрић, председник ЗУ „Херцеговина“.

– Помоћ није била само новчана, већ су многи помогли и у грађевинском материјалу и својим радом. Надамо се да ћемо ускоро сви заједно успети да кућу и завршимо, те да ће се са новим чланом фамилије уселити у нови дом.

ЗУ „Херцеговина“ је до сада учествовало и организовало бројне хуманитарне акције, а ово је највећи подухват које је покренуло. Зато апелују на све људе добре воље који могу да помогну да породица Зуровац добије дом достојан сваког човека.

ИЗВОР: subotica,com

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина