СУБОТИЦА: ЗУ „Херцеговина“ помогло изградњу куће свом земљаку Дејану Зуровцу

  • Од како је 1992. године ношен ратном стихијом напустио родни Мостар, Дејана Зуровца је живот водио по разним крајевима наше земље. Коначно, мирну луку нашао је у Суботици, где је створио породицу, а уз помоћ својих земљака из Завичајног удружења „Херцеговина“ коначно ће добити и кров над главом.


По Дејановим речима, трошну кућу у Озренској улици добио је пре годину и по дана путем конкурса Града Суботице и уз средства Комесаријата за избеглице. Међутим, она је била у лошем стању, толико да се у њој није могло живети.

– На први поглед кућа је делавала усељиво, али када смо ушли у њу видели смо да не можемо у њој да боравимо и поново смо отишли у подстанаре. Обратио сам се за помоћ ЗУ „Херцеговина“ и они су одмах изашли у сусрет да помогну и почну адаптацију куће. Међутим, када су почели, дошло је до урушавања и морала је да се уради комплетна реконструкција куће – прича Дејан Зуровац, који живи са супругом и оцем, а сваког тренутка чека вест да је на свет дошао и наследник.

– Радимо на пијаци, зарадимо толико да преживимо, боримо се са недаћама и неизлечивом болешћу меког ткива коју имам, и ово нам је велика помоћ. Немам речи којима бих се довољно захвалио свим мојим Херцеговцима и њиховим пријатељима који су нам омогућили да имамо кров над главом.

Кућа породице Зуровац је стављена под кров, али да би била усељива треба још доста посла и новца.

– Пре отприлике два месеца наш члан Дејан нам се обратио са молбом да му, због изузетно тешке материјалне и здравствене ситуације, помогнемо у обнови неусловне куће у којој је живео. Уз свесрдну помоћ свих чланова удружења и наших пријатеља успели смо да кућу ставимо под кров – истиче Драгослав Андрић, председник ЗУ „Херцеговина“.

– Помоћ није била само новчана, већ су многи помогли и у грађевинском материјалу и својим радом. Надамо се да ћемо ускоро сви заједно успети да кућу и завршимо, те да ће се са новим чланом фамилије уселити у нови дом.

ЗУ „Херцеговина“ је до сада учествовало и организовало бројне хуманитарне акције, а ово је највећи подухват које је покренуло. Зато апелују на све људе добре воље који могу да помогну да породица Зуровац добије дом достојан сваког човека.

ИЗВОР: subotica,com

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар