Због Дана жалости гитаријада у Требињу помјерена за 6. и 7. август

  • Због Дана жалости у Републици Српској овогодишња требињска гитаријада „Мосток“ неће почети сутра, а умјесто три дана – планирани програм биће распоређен у два посљедња – четвртак и петак, 6. и 7. августа, саопштено је данас из организације.

Mostok_9306
Наступ најбоља четири демо бенда гитаријаде, планиран за сриједу, помјерен је за четвртак и петак, од 20:30, када ће се, по два бенда за вече, такмичити за прву награду „Мостока“ – снимање албума у требињском студију „Фантом“.
Концерт бенда „Александија“ одгођен је за петак, исто вече када ће наступити новосадски бенд „Перо Деформеро“ и популарни хип-хоп трио „Бед копи“.
Изузев наступа два такмичарска демо-бенда у претпрограму, програм за четвртак остао је непромијењен, а љубитеље „тврђег звука“ очекује концерт легенде екс-ју сцене Рамбо Амадеуса са пратећим саставом „Ту винетус“, чије ће предгрупе бити никшићки бенд „Панкреас“ и бањалучки „Аурора“.
Из организације наглашавају да ће због новог распореда програм обје вечери почети нешто раније – од 20:30, те позивају посјетиоце гитаријаде да дођу на почетак и подрже такмичарске бендове који наступају први, јер је, како кажу – и циљ гитаријаде подршка перспективним а неафирмисаним бендовима.
Након прегледа пристиглих демо материјала, право наступа на „Мостоку“ и такмичења за главну награду гитаријаде обезбиједили су бендови „Вејди мајл“ из Теслића, „Хепи аур“ из Херцег Новог, „ППГ“ из Никшића, те требињска група „Антивирус препелица“.
Цијена комплета улазница остала је иста – 10 КМ, само за четвртак кошта 6, а за петак 7 КМ.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар