ХЕРЦЕГОВИНА У ЖАЛОСТИ: Преминуо писац Радослав Братић

  • У Београду је данас, у свом стану у насељу Кумодраж, преминуо књижевник Радослав Братић (1948), један од наших најзначајнијих приповедача и романсијера, после дуге и тешке болести. Место и време сахране, биће накнадно саопштено.

radoslav-bratic (1)

(Фото Т. Јањић)

Радослав Братић, рођен је у Брестицама, код Билеће (Херцеговина). Основну школу учио је у Коритима и Билећи, средњу у Требињу, а југословенску и светску књижевност студирао је на Филолошком факултету у Београду.

Аутор је романа: „Смрт спаситеља”, „Сумња у биографију”, „Трг соли”, књига приповедака: „Слика без оца”, „Страх од звона”, „Зима у Херцеговини”, поетичке књиге о читању: „Шехерезадин љубавник”, књига есеја и критика: „Писац и документ”…

Издавачке куће „Просвета” и „Филип Вишњић” из Београда, објавиле су изабрана дела Радослава Братића, у девет књига. У деветој књизи – „Књижевна и научна рецепција Братићевог дела”, сакупљени су огледи наших најистакнутијих књижевних критичара о делу Радослава Братића.

Извор: Политика / Аутор: З. Р.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар