За суплементе од бијелог лука из Љубиња међународно признање за иновативност (ФОТО)

  • На шестом форуму спољнотргоивинских комора западног Балкана који је одржан у Скопљу, Фармавит из Љубиња са својом линијом дијететских производа бренда „Аливит фарм“, добило је награду као најиновативнија компанија западног Балкана за 2022. годину.

– Ово је велико признање и велико и врло смо задовољни јер је наша идеја и оно што радимо у малом Љубињу препознато као иновативно, оригинално и нешто сасвим ново на овом тржишту – рекао је тим поводом Стефан Шалварица, директор пословне јединице Фармавит д.о.о „Фуд планет“ Љубиње.

Он истиче да им је током форума у Скопљу била посебна част да буду у друштву великих компанија са дугом традицијом, попут Алкалоида, Нелта, Салвеа и осталих који су добили признања у својим категоријама.

Скопље – признање за Фармавит из Љубиња (Фото: РТРС)

– Захваљујемо се организаторима форума и Спољнотрговинској комори БиХ. Иако нисмо давно почели са производњом дијететских суплемената од бијелог лука, и тек одскора смо на тржишту, велико је награда кад видимо да су корисници задовољни, те да се враћају и траже наше производе. Мислимо да нас велики резулатати тек очекују – казао је Шалварица.

Предузеће из Љубиња већ неколико година бави се прерадом бијелог лука и производњом маринада и пасти за исхрану, а од лани су покренули линију од 11 врста суплемената од ферментисаног бијелог лука у комбинацији са екстрактима љековитог биља.

Још су двије компаније из Босне и Херцеговине награђене у Скопљу , и то обје из Мостара : „Алуминиј“ је награђен у категорији повећања извоза, а произвођач металне опреме „СИК“ у категорији унапређења дигиталних технологија.

 

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар