ЗА ДОДИКА ИЗБОРИ НЕПОТРЕБНИ: Нема дилеме да ћемо у Требињу побједити!

  •   Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да Српска треба да се врати озбиљним темама и великим изазовима, те позвао све политичке актере да отворе нови дијалог о свим питањима.

dodik1

Додик је рекао новинарима у Требињу да је добра вијест за Републику Српску да акумулирани дефицит јавних финансија, то значи буџета и фондова у Српској, у прошлој години није прешао три одсто.

„То је мисаона именица за многе озбиљне државе у свијету. То не примјећују у Републици Српској. Мислим да бисмо сви заједно могли да отворимо неки нови дијалог о свим питањима и ја се слажем и могу о томе да разговарам“, поручио је Додик.

Додик је рекао да многи најављују озбиљнију мигрантску кризу, наглашавајући да Република Српска нема могућности ни пола дана да издржи било колико миграната и да плаћа њихов смјештај.

„Ми ни можемо нити хоћемо то да чинимо без обзира што би неко рекао да то није хумано“, поручио је Додик, присуствујући вечерас сесији о теми „Избјегличка криза: теолошке и политичке конотације“, коју организује Епархија захумско-херцеговачка и приморска у оквиру симпозијума „Теологија у јавној сфери“.

Додик је навео да има много људи које траже помоћ државе, због тешке ситуације изазване прошлим ратом и другим проблемима.

„Умјесто да причамо о тим темама који одређују неку нашу будућност ми се овдје упуштамо у разне ријалитије“, каже Додик.

Говорећи о односу са Марком Павићем, лидером ДНС-а, и његовом неодлучношћу око питања рефередума, Додик је истакао да не мисли да је то тема за јавну полемику.

„У свим важним темама смо били заједно и то показују одлуке које смо доносили у Влади и скупштини“, рекао је Додик и напоменуо да у коалицији нема неких проблема и да је остала обавеза у вези са именовањима која им припадају.

Додик је навео да су политике СНСД-а и ДНС-а потпуно усаглашене и да су везане за одговоре на сва важна питања у Републици Срској која су на дневном реду.

Додик је поновио да је спреман да иде на изборе у Републици Српској уколико буду одржани избори за Представнички дом и члана Предсједништва БиХ.

„Потребно је да Младен Иванић и посланици поднесу оставке и створени су услови за изборе у БиХ, а ако хоће да то урадимо заједно, ја сам спреман да идемо на изборе у Републици Српској“, рекао је Додик.

Говорећи о политичкој ситуацији у Требињу, Додик је истакао да је СНСД партија која ће у овом граду побиједити на предстојећим локалним изборима.

„Не мора нико да има дилеме да идемо на локалне изборе овдје да добијемо. Уз нас су наши коалициони партнери и могао бих већ сада да прогласим овдје побједу“, рекао је Додик.

Додик је, присуствујући симпозијуму „Теологија у јавној сфери“, оцијенио веома значајним овај догађај, не само за Требиње већ и за Републику Српску.

Предсједник Српске нагласио је да је дошао да пружи подршку и да се захвали организаторима на успјешном симпозијуму.

„Ја сам овдје исључиво као гост, нисам учесник, али у сваком случају мислим да теме које су овдје биле јуче, које су данас и које ће бити сутра – апсолутнуо завређују медијску и јавну пажњу и да у том погледу треба заиста честитати организатору, јер отвара теме које фале у друштву, које треба да шаљу важне поруке за све који желе да их чују и виде“, рекао је Додик.

Додик је нагласио да је посебно важно што у дијалогу учествује много гостију и важних личности, не само из свијета религије, него и науке.

извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар