ЗА БИБЛИОТЕКУ СТАНА АРНАУТ У ПРЕБИЛОВЦИМА: Требињци у Београду прикупили више од 1.000 књига

  • Удружења Требињаца „Јован Дучић“ у Београду  прикупило је више од 1.000 књига за бибилотеку Стана Арнаут у Пребиловцима

библиотека

 

Недјељама уназад чланови Удружења Требињаца „Јован Дучић“ у Београду у својим просторијама у Београду, у улици Палмира Тољатија 5/II, прикупљају књиге за будућу  библиотеку „Стана Арнаут“ у Пребиловцима.

По ријечима предсједника овог удружења Жарка Ј. Ратковића  сваким даном све је већи број људи који доноси књиге, а међу дародавцима, поред великог број Требињаца су и организације са подручја Београда.

Наше удружење је од почетка акције „Подигнимо Пребиловце“ имало посебан сензибилитет према нашој браћи у долини Неретве. Прошле године Удружење Требињаца „Јован Дучић“ у Београду  поклонило је 100 маслина и на тај начин дало подстицај остварењу идеје да Свети Пребиловци буду прекривени симболом мира. Дарована књига само дјелић љубави коју наши чланови исказују према најстрадалнијем селу у Другом свјетском рату – рекао је Жарко Ј. Ратковић за Слободну Херцеговину.

44

Жарко Ј. Ратковић међу маслинама у Пребиловцима

– Сваки Требињац и Херцеговац могао би се идентификовати са стихом  пјесника „Све ране мога рода боле“, на овај начин помажемо очувању српског писма, културе и традиције, али исто тако се надамо да ће се у долини Неретве и међу садашњом дјецом створити наследник великог Шантића – закључио је Ратковић.  

Акцију прикупљања књига покренула је црквена општина Чапљина уз помоћ студената из Београда.
Планирано је да библиотека „Стана Арнаут“ у Пребиловцима буде отворена у вријеме Васкрса. 

Извор: Слободна Херцеговина / Т. Ћоровић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са сајта Слободна Херцеговина уз навођење извора
и ОБАВЕЗАН ЛИНК могу преносити само они портали који користе српско писмо

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар