Слободна Херцеговина » ЗА БИБЛИОТЕКУ СТАНА АРНАУТ У ПРЕБИЛОВЦИМА: Требињци у Београду прикупили више од 1.000 књига

ЗА БИБЛИОТЕКУ СТАНА АРНАУТ У ПРЕБИЛОВЦИМА: Требињци у Београду прикупили више од 1.000 књига

  • Удружења Требињаца „Јован Дучић“ у Београду  прикупило је више од 1.000 књига за бибилотеку Стана Арнаут у Пребиловцима

библиотека

 

Недјељама уназад чланови Удружења Требињаца „Јован Дучић“ у Београду у својим просторијама у Београду, у улици Палмира Тољатија 5/II, прикупљају књиге за будућу  библиотеку “Стана Арнаут” у Пребиловцима.

По ријечима предсједника овог удружења Жарка Ј. Ратковића  сваким даном све је већи број људи који доноси књиге, а међу дародавцима, поред великог број Требињаца су и организације са подручја Београда.

Наше удружење је од почетка акције “Подигнимо Пребиловце” имало посебан сензибилитет према нашој браћи у долини Неретве. Прошле године Удружење Требињаца „Јован Дучић“ у Београду  поклонило је 100 маслина и на тај начин дало подстицај остварењу идеје да Свети Пребиловци буду прекривени симболом мира. Дарована књига само дјелић љубави коју наши чланови исказују према најстрадалнијем селу у Другом свјетском рату – рекао је Жарко Ј. Ратковић за Слободну Херцеговину.

44

Жарко Ј. Ратковић међу маслинама у Пребиловцима

– Сваки Требињац и Херцеговац могао би се идентификовати са стихом  пјесника “Све ране мога рода боле”, на овај начин помажемо очувању српског писма, културе и традиције, али исто тако се надамо да ће се у долини Неретве и међу садашњом дјецом створити наследник великог Шантића – закључио је Ратковић.  

Акцију прикупљања књига покренула је црквена општина Чапљина уз помоћ студената из Београда.
Планирано је да библиотека “Стана Арнаут” у Пребиловцима буде отворена у вријеме Васкрса. 

Извор: Слободна Херцеговина / Т. Ћоровић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са сајта Слободна Херцеговина уз навођење извора
и ОБАВЕЗАН ЛИНК могу преносити само они портали који користе српско писмо

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина