Волонтери из цијелога свијета у радној акцији за мале фудбалере Леотара (Фото)

  •  Група од стотињак радника енглеске компаније “Колт” борави данас у Требињу на једнодневном волонтерском раду на уређењу просторија омладинске школе ФК „Леотар“ у кругу бивше касарне „Војвода Лука Вукаловић“.

leotar

Према ријечима Милана Томановића, потпредсједника ФК “Леотар”, радници волонтери долазе посредством своје фирме која им спонзорише седмодневно туристичко путовање, уз обавезу да један дан посвете хуманитарном раду.
“Акција је требало да се изведе у Жупи дубровачкој, али смо ми успјели да их доведемо у Требиње указујући им на проблем просторија омладинске школе нашег клуба. Словеначка агенција ‘Демако’, која им организује путовање, уплатила је 5.000 КМ за неопходни материјал за реконструкцију свлачионица. Извршиће се замјена крова, уклањање азбестних плоча и постављање лименог крова, замјена врата и прозора, кречење вањског и унутрашњег простора, фарбање клупа и голова и чишћење терена и реклама”, навео је Томановић додајући да ће клуб и убудуће “лобирати” да овакве туристичке групе тај обавезни хуманитарни дан волонтирају у Требињу.
У име градске управе волонтере је поздравио Зоран Милошевић, начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности.
Џејсон Саливен, представник компаније “Колт”, која се бави телекомуникацијама и има своје пословнице широм свијета, каже да је пракса фирме да награђује туристичким путовањем 50 најбољих радника.
“На овај начин стимулишемо наше раднике. Заузврат они треба да учине нешто корисно за локалну заједницу. Овим волонтерским радом желимо да покажемо да постоји свијет који се брине и о клинцима у Требињу и да у њима видимо будуће успјешне спортисте”, истакао је Саливен.
Међу стотињак пристиглих волонтера је и 25 радника пословница компаније “Колт” из Индије.
“Свакодневно радимо у канцеларији за рачунаром. Данас нам је добро дошло мало физичког рада, а задовољство је веће што знамо да помажемо клинцима”, каже Амид Гипта, који је у Требиње стигао из далеког Њу Делхија.

Извор: Радио Требиње
Фото: Спорт 059

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар