Влахушић: Политичке баријере између Требиња и Дубровника су због жртава

  • Градоначелник Дубровника Андро Влахушић рекао је данас да су жртве посљедњег рата још увијек баријера која стоји између Дубровника и Требиња, те да „политички“ још није дошао тренутак да као градоначелник посјети Требиње, упркос чињеници да грађани са обје стране границе свакодневно сарађују.

vlahusic

(Фото: portaloko.hr)

„Људски – Дубровник јако добро сарађује са Требињем. Много наших људи одлази у Требиње, долази наша развојна агенција. Дубровачки бискуп је био у посјети. Вјерујем да ће се стећи вријеме и за градоначелнике – али свјесни смо да је то искључиво питање политичког тренутка. Није питање живота, нити ставова које ми требамо имати према Требињу. Политичке баријере између Требиња и Дубровника су због жртава“, рекао је Влахушић на Иваници гдје је присуствовао састанку првог потпредсједника Владе Хрватске Томислава Карамарка и хрватског члана Предсједништва БиХ Драгана Човића.
Он је рекао да ће доћи вријеме када ће и посјете градоначелника Дубровника Требињу бити „нормална“ пракса.
„Ми смо имали посјету градоначелника Требиња Дубровнику. Оног тренутка када ја процијеним да могу слободно политички доћи у Требиње, ја ћу доћи. У овом тренутку – још није вријеме за то“, истакао је градоначелник Дубровника.

Радио Требиње 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар