Владика Григорије: „Без свађе ријешити питање Суторине“

  • Епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије казао је да и даље стоји при ставу да Црна Гора и Босна и Херцеговина треба да ријеше питање Суторине без свађе. Он је гостујући у емисији „Жива истина“, саопштио да раније је казао да Суторина треба да припадне Босни и Херцеговини.

grigorije_0

„Невјероватно сам пажљив у таквим стварима. Рекао сам да не постоји залеђе као што смо ми, а да нема излаз на море и притом нијесам превасходно мислио на Суторину, али сам рекао да би требало преиспитати ту ствар и да то раде државе, са нагласком без свађе. Касније сам видио да то може да буде опасно. Мој садашњи утисак је, то неко сад може назвати као покајање, да нама овдје није битно да ли је то Хрватска, Црна Гора, Европска унија, нама је најбитније да ми немамо свака четири минута границу“, појаснио је владика Григорије.

Став цркве је у суштини да граница нема и то је оно најважније, истакао је он. Није желио посебно да коментарише то што се према мишљењу неких, од светилишта какво је Острог врло често прави вашар и што се користи у комерцијалне сврхе.

Знате да је увијек било трговаца око храма, знате шта је Исус урадио на дан уочи Великог петка -поломио је те столове, тако да све ће то проћи, пропасти, једног дана, али остаће истина, остаће Св. Василије и то је најважније“, поручио је Григорије.

Владика Григорије открио је да је добио позив да учествује на Свјетском првенству у извођењу слободних удараца гдје ће бити и познати фудбалери попут Роналда и Месија. Каже да је врло могуће да тај догадјај буде на територији Црне Горе.

Извор: порталаналитика.ме

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар