ВИДЕО: Четири православне светиње широм света изгореле на Васкрс

  • Изгорјели православни храмови у Њујорку, Мелбурну, Сиднеју и сјеверној Русији

85529_njujork_f
ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА У НЈУЈОРКУ! Ватра прогутала цркву Светог Саве на Васкрс!
Да подсетимо, синоћ је велики пожар прогутао српску цркву Светог Саве у центру Менхетна у Њујорку! На срећу, у овој ватреној стихији није било повређених, али црква стара161 годину потпуно уништена. О овој трагедији на насловној страни известио је и „Њујорк пост“, са насловом „Свети пакао!“.

ЈОШ ЈЕДНА ПРАВОСЛАВНА СВЕТИЊА ИЗГОРЕЛА НА ВАСКРС: Пожар прогутао цркву у Сиднеју!
Готово истовремено, у Аустралији, велики пожар у потпуности је уништио македонску православну цркву у округу Рокдејл, на југу Сиднеја. Размере пожара биле су толико стравичне да је хитно евакуисано и 60 штићеника старачког дома који се налази у непосредној близини цркве.

И ГРЧКА ЦРКВА У ПЛАМЕНУ НА ВАСКРС! Изгорео православни храм у Мелбурну!
Коначно, само неколико сати касније, пожар је избио у Грчкој православној цркви у источном Мелбурну, која је од пламена тешко оштећена. Црква Благовести је најстарија православна црква у том делу Мелбурна, изграђена је пре 115 година.

За Васкрс је страдао и манастир Валам у северној Русији! Велики пожар почео је у недељу ујутру, кад је православна заједница славила Ускрс.

Информер

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар