ВЕЛИКИ ПЕТАК У БЕОГРАДУ

  • Ванредно стање лудила поново хара манитим Београдом, излази из града су пребукирани аутомобилима и аутобусима који грабе у ‘провинцију’ или преко граница.

Фото: „Београд“, Момо Капор

Дајте нам мира и тишине као да говоре они што жустро одлазе. Продавнице и мега-хангари такође су закрчени, на касама библијски редови, купује се све и свашта – тоалет папир и coca-colа под обавезно – треба нахранити све и свја од глади и жеђи!

Велики Петак, а Београд као велики тромб. Заглављен у себи, у нама, и ми у њему.

– Срећни Вам празници! – попут уморног аутомата честита ми млада поштанска службеница док брзнински покушава да заврши све послове. Шта ли је све не чека кући и до куће.

Размишљам празно чему нама све ово! Има ли ико појмовну слику у овој православној земљи шта се данас зове Великим? Зна ли ико у чему се то Србија данас заглавила!?

Па ми сваки дан живимо Велики Петак распети од својих и приковани на себе.

Велики Петак је дан велике издаје свега племенитог и лијепог, искреног и праведног…

Они који су само у профиту видјели славу осудили су на смрт неког тамо Исуса из Назарета. А ми га ево помињемо и славимо још већом издајом. Без Јудиног новца вала ништа си у православном Београду – до распет између редова и нереда.

ГОРАН ЛУЧИЋ

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар