ВЕЧЕРЊАКОВ ПЕЧАТ У МОСТАРУ: Чапљинском пароху Марку Гојачићу уручена награда за „међурелигијски дијалог“

  • Чак четири личности проглашене су за личност године у традиционалном избору „Вечерњаков печат“, у организацији „Вечерњег листа“ који се одржао у Мостару.

Фото. Епархија ЗХИП

Добитници „Вечерњаковог печата“ за личност 2017. године су Златко Далић из Ливна, Вахид Халилхоџић из Јабланице, Владимир Петковић из Сарајева и Младен Крстајић из Зенице, сва четворица фудбалски тренери који су својим радом изборили учешће на овогодишњем фудбалском Свјетском првенству селекцијама које воде или су водили, редом Хрватске, Јапана, Швајцарске и Србије.

Седамнаестој додјели „Вечерњаковог печата“, под мотом „Европско прољеће“, присуствовали су многобројни гости, бројни високи функционери из БиХ и регије, пјевачи, глумци, спортисти, привредници док је покровитељ ове вечери Предсједништво БиХ.

Додијељено је 15 признања у 15 различитих категорија. За особу године номиновано је 150 личности.

Награду у категорији ‘Међурелигијски дијалог’ добио је парох Марко Гојачић.

„Велика ми је част и задовољство што сам вечерас са вама. Хвала вам на овој награди која ми доста значи. Желио бих да је подијелим са оним људима који су допринијели да сам овдје са вама, а то су моја породица, свештеници из неретванског краја“, рекао је парох Гојачић.

Награду у категорији ‘Понос БиХ за хуманост’ додијељена је Агару Хоџићу, који је након смрти оставио милион марака јавним кухињама „Стари Град“, “Мерхамет” и “Црвени криж”.

Глумац Енис Бешлагић уручио је награду ‘Понос БиХ за подухват’ Дајани Ђурић, димњачарки са факултетом из Брчког.

Награду ‘Понос БиХ за успјех’ године додијелио је Адил Османовић, министар цивилних послова БиХ, а добитнице су сестре Чуљак, Шима и Драженка, које су прије 33 године биле заробљене у јами седам дана на -27 степени.

У категорији ‘Привреда’ награду „Вечерњаковог печата“ добио је Русмир Хрвић, власник АС групе, који је под своје окриље узео и „Агрокомерц“.

„Вечерњаков печат“ у категорији ‘Култура’ додијелио је Љубо Бешлић, градоначелник Мостара а добитник је Сафет Зец, ‘босански Микеланђело’.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић додијелио је посебно признање за финансијску стабилност БиХ Мири Џакули, директору Управе за индиректно опорезивање БиХ.

„Вечерњаков печат“ у категориоји ‘Наука’ добио је професор доктор Дамир Борас, ректор највећег Универзитета у Хрватској, оног у Загребу.

У категорији ‘Медицина’ за 2018. награда је уручена Миломиру Нинковићу, шефу клинике у Минхену којег су Нијемци прозвали др. Хоусе из БиХ.

Јелка Милићевић, федерални минстар финансија, добила је „Вечерњаков печат“ у категорији ‘Међуполитички дијалог’.

Награда за локалног лидера отишла је у руке Дарка Томаша, начелника Прњавора.

Награду за спортски успјех године добио је Блаж Слишковић, тренер Зрињског и  тенисер Дамир Џумхурр

Категорија ‘Наше горе лист’ награђује особе поријеклом из БиХ које су успјели у свијету, а овогодишњи добитник је Паво Зубак.

Никола Марковић, директор БХТ-а, додијелио је награду у категорија ‘Јавна управа,’ а добитник је Мирсад Вилић, који се налази на челу Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

Посбено признање „Вечерњи лист“ је додијелио Делегацији Европске уније у БиХ и Ларс-Гунар Вигемарку, шефу Делегације ЕУ у БиХ.

Колинда Грабар Китаровић, предсједница Хрватске, је добитница „Вечерњаковог печата“ у категорији „Промотер европских вриједности“ а награду јој је уручио Валентин Инцко, високи представник у БиХ.

Аг.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар