Усташки симболи и увреде на најјужнијој табли „Добродошли у Републику Српску“

 • На најјужнијој табли са натписом „Добродошли у Републику Српску“, у мјесту Глува Смоква,  на путу између Дубровника и Требиња јутрос су  уз усташки симбол освануле увредљиве поруке.

Фотографија уступљена порталу Слободна Херцеговина

Недавно је предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић гостујући у Народној скупштини Републике Српске поручио посланицима да чувају Републику Српску.  Међутим, након јавно изречених хрватских добрих намјера и примисли да би се могли изградити добри комшијски односи, обично се десе инциденти попут овога.

Фотографија уступљена порталу Слободна Херцеговина

Ово није први пут да се остављају поруке овакве садржине. Подсјетимо да су крајем 2020. године непозната лица поломила спомен-плочу у селу Котези у Поповом пољу, која је посвећена жртвама усташког терора. Ова плоча је постављена 2016. године да би потом била два пута ломљена.

Плоча у Котезима (Фото: Независне новине)

Непозната лица су и крајем 2017. године ишарала таблу на изласку из Требиња према Љубињу и Мостар и на њу се потписали као  „усташе Неум 1950 и исцртали кукасти крст и слово „У“. Томе је претходило и цртање љиљана у родном селу Светог Василија – Мркоњићима у Поповом пољу.

Шта је сљедеће?

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
 1. Шхаббан Reply

  Цртали лопаташи, пријатељи и саслужитељи седмина , осмина и десетина, врли пратри ,
  браћа у Исукрсту Господину, од нашијех
  срБскијех херцеговачкијех пратара Бакоње фра
  Гргура и фра Митра.
  Сад ће , часком, срБски пратри откандилати кукасте
  крижеве, усташка U, и мирна јужна Ерцеговина.
  Амен!

 2. Pingback: Усташки симболи и увреде на најјужнијој табли „Добродошли у Републику Српску“

Оставите коментар