УДРУЖЕЊЕ ЉУБИЊАЦА: Завичајни сабор заказан 24. априла

  • У београдском хотелу Невски, у суботу 25. јануара 2020. године одржан је састанак УО Удружења Љубињаца.

Предсједник Удружења Љубињаца академик проф. др Милован Пецељ поднио је детаљан годишњи извјештај у коме су представљене све активности које су реализоване током 2019. године.  Поред успјешно реализованог 1. Сабора Љубињаца, у првој години дјеловања ово Удружење смогло је снаге да сакупи новац којим  је купљен комби за потребе љубињске омладине.

Опширније: 
ДАР ЗЕМЉАКА ИЗ СРБИЈЕ: Стигао комби за омладину Љубиња

Пецељ је поименично навео имена појединаца који су дали несебичан допринос у реализацији ове акције.

Уз констатацију да је и по оцјени гостију, Сабор Љубињаца био једно од најуспјелијих херцеговачких окупљања, високи стандарди се намећу и за ову годину.  Зато је Удружење још у октобру резервисало термин за одржавање 2. сабора Љубињаца и то 24. априла 2020. године у реномираном ресторану „Језеро“ на београдској Ади Циганлији.

Опширније:
ОДРЖАН 1. САБОР ЉУБИЊАЦА У СРБИЈИ

Представљени су и планови за ову годину.

Предвиђено је да се обиљежи и годишњица посвећена браћи Ћоровић.

Наиме, ове године обиљежава се 145 година од рођења Светозара и 135 година од рођења Владимира Ћоровића. На састанку је такође договорено да се почне са припремама на изради репрезентативне монографије Љубиња, коју ће уређивати проф. др Милован Пецељ и проф. др Вељко Брборић.

У нади да ће се умножити чланство УО Удружења Љубињаца је одлучио да годишње чланарине остану непромијењене –  1.000 динара, а за пензионере и студенте 500 динара.

Опширније: 
КАКО ПОСТАТИ ЧЛАН УДРУЖЕЊА ЉУБИЊАЦА

 

Овом састанку присуствовали су предсједник Удружења проф. др Милован Пецељ, предсједник Скупштине проф. др Вељко Брборић, Гојко Ђого, Милан Пешут, др Вукашин Лугоња,  Чедомир Брборић, Александар Пецељ и Трифко Ћоровић.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Ostoja Reply

    Zasto UO udruzenja nema apsolutno nikakvu komunikaciju sa clanstvom. Aktivnosti udruzenja clanovi mogu eventualno da pronadju na internetu (kao i bilo ko ko nije clan udruzenja). Nisu kontaktirani cak ni clanovi koji su se obavezali na 1. saboru uplatiti donaciju za kupovinu kombija. Takvim odnosom prema clanovima i autisticnim vodjenjem udruzenja ne samo sto odbijate nove clanove nego ce na kraju ostati samo UO.

Оставите коментар