У Гацку одржан час матерњег језика

  • Предавање „Час матерњег језика“ организовали су ученици IVг2 разреда у оквиру пројекта „Ја грађанин“ из предмета Демократија и људска права. Проблем којим су се бавили је неписменост односно феномен полуписмености или неписменост писмених. А испитивања која су спровели дала су запањујуће податке.

„Циљ овог пројекта је да се смањи проценат полуписмених, управо због тога смо радили на реализацији овог пројекта и понудили низ основних рјешења за које сматрамо да би могли ријешити ову врсту проблема.“  -рекла је ученица IVгМилица Милићевић.

Координатор овог пројекта и професорица социологије и филозофије Јована Петковић истакла је да су ученици сами изабрали проблем за који ће понудити рјешење, да је проблем неписмености уочљив ширењем друштвених мрежа, а да је презадовољна начином на који је спроведен овај пројекат.

Професор српског језика и књижевности, Анђелина Никчевић, такође је ментор овог пројекта и каже да Гацко није случајно град у коме се обиљежава Међународни дан матерњег језика јер је познато да је Херцеговина врело језика и мјесто гдје се његује култура језика.

Помоћ при реализацији пројекта пружила је и Општина Гацко.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар