Терзић: Будућност Леотара је да буде играчка база Црвене звезде

  •  Перспективе Леотара су да се изграђује као клуб који селектује таленте и формира играче за Црвену звезду – и то треба да буде основ сарадње, који ће за оба клуба дугорочно обезбјеђивати бенефите, рекао је у Требињу директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић, који је данас посјетио просторије Леотара и разговарао са руководством требињског прволигаша.

terzic1
„Мислим да и Црвеној звезди треба Леотар и Леотару Црвена звезда, с обзиром да је ваш клуб највећи у Херцеговини, где живи народ са одличним физичким предиспозицијама и где се уз један квалитетан рад може створити расадник неких будућих асова Црвене звезде. Звезда не смије себи да дозволи да пропушта такве играче као што је Мијат Гаћиновић“, рекао је Терзић.

Он сматра да сарадња два клуба треба да буде конципирана на тим основама, јер, како каже, од слања играча на каљење у Требиње Леотар не може да има никакву корист, осим оне тренутне – у постизању бољих такмичарских резултата у сезони.

„Кад би, уз добар скаутинг и селекцију играча, Леотар могао сваке године да формира само по једног Мијата Гаћиновића и задржи 20 до 30% новца од његове даље продаје – тиме би могао решити целокупно своје финансирање“, тврди Терзић.
Звезда је, додаје директор овог клуба, заинтересована и да Требиње буде база окупљања талентованих играча са подручја цијеле Републике Српске.
„С обзиром на прописе ФИФЕ – да играчи до 18 година не могу да напуштају своју матичну земљу – Звезди треба један клуб у Републици Српској где бисмо смештали сву талентовану децу са овог простора и пратили њихов развој до 18 године. Наша идеја је да то буде Требиње“, истиче он.

Он додаје да наш град, због повољног географског положаја и микроклиме, може бити и центар зимских базних припрема омладинских селекција Звезде, за шта је ипак предуслов нова улагања у инфраструктуру.

„Град мора имати добар терен са вештачком и терен са природном травом. Без тога тешко да би Звезда могла да дође овде на припреме“, истиче први човјек најтрофејнијег српског клуба.

Извор: радио Требиње/ Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар