– Сходно Закључку Републичког штаба за ванредне ситуације од 11.5.2020. године, ово право остварују лица која докажу статус студента на првом, другом и трећем циклусу студија, као и лица која имају заказану одбрану завршних радова на сва три циклуса – наводи се у саопштењу Министарстваза научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Подсјећају да право на тестирање чији трошак сноси Влада Републике Српске наведена лица остварују једнократно.

– Податке достављене путем овог упитника прикупља Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, а користи и обрађује Институт за јавно здравство Републике Српске у сврху организовања тестирања наведених лица у складу са потребом њиховог присуства у иностранству – наводи се у саопштењу.

Лица која су евидентирана ПУТЕМ ОВОГ УПУТНИКА дужна су, приликом тестирања које ће благовремено бити најављено од стране Института за јавно здравство, попунити додатни формулар и предочити идентификациони документ (личну карту).

– Обзиром да је организовање тестирања логистички захтјеван процес и да зависи од постојећих капацитета Института за јавно здравство, молимо сва лица која попуњавају овај упитник да имају разумијевања за евентуалне потешкоће које се могу појавити – додаје се у саопштењу.

За организацију и спровођење тестирања по утврђеним приоритетима задужен је Институт за јавно здравство Републике Српске.

Извор: РТРС