Србима код Мостара помоћ и подршка из Србије

  • У Бијелом Пољу код Мостара, највећој српској, повратничкој заједници, реализовани су инфарструктурни пројекти уз финансијску подршку Владе Србије.

Делегација Владе Србије и Фонда за пружање помоћи избјеглим и расељеним лицима Војводине, посјетила је село Дабићевина, које је захваљујући тим средствима добило асфалт.

Четрдесетак повратничких домаћинстава у Бијелом Пољу дуго су чекала на асфлатни пут. Основци и средњошколци сада ће лакше на наставу, а старији више не чекају са зебњом јесен и мостарске кише.

Мјештанин Мирослав Чалија каже да за повратнике много значи асфалтни пут, прије свега, због дјеце.

Помоћ је реализована захвљујући сарадњи са Координацијом Срба Мостар, а до сада је Влада Србије донирала 150.000 евра. Тим новцем асфалтирани су путеви и постављена јавна расвјета у неколико повратничких насеља.

Радислав Тубић, потпредсједник Координације Срба, истакао је да све ово много значи српским повратницима, јер им враћа достојанство, да имају живот као остали у Мостару. На тај начин, истиче, и дјеца ће се осјећати сигурно, а све ће допринијети оснаживању српске заједнице.

Делагација из Србије донирала је рачунарску опрему за Просвјетину школу српског језика, историје и културе. Поручено је да матица неће заборавити своје сународнике, гдје год да живе и да ће бити још програма подршке.

Милимир Вујадиновић, посланик у Народној скупштини Србије, каже да је ово наставак сарадње и помоћи Владе и предсједника Србије, те да ће сагледати даљње потребе српских повратника како би им опет могли помоћи.

Душко Ћутило, директор Фонда за пружање помоћи избјеглим и расељеним Србија, АП Војводине, нагласио је да је ово дио програма донације Просвјети, те да ће наставити да подржавају и будуће активности.

Мостарски Срби подршку влада Србије и Српске виде као добар знак да нису сами и заборављени и да имају помоћ која неће изостати ни у наредном периоду.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар