СРБИ У САД И КАНАДИ СЕ СЕЋАЈУ ЖРТВА НАТО БОМБАРДОВАЊА

  • У српским храмовима у Америци и Канади у недељу је служен помен жртвама Нато бомбародвања 1999. године и Косовског погрома 2004. године.

Владика новограчаничко-средњезападноамерички Лонгин предводио је архијерејску литургију и парастос у српском Саборном храму Христовог Васкрсења у Београдској улици у Чикагу.

-Данас смо се молили за нашу браћу и сестре који су страдали у Нато бомбардовању пре 20 година у нашој Отаџбини. Нисмемо заборавити оне који су на правди Бога положили своје животе. Страдали су свештеници, деца, народ, војници и полицајци који су свој живот положили за отечество. Хришћанска је дужност да их не заборавимо јер су дали оно најдрагоценије за свој народ, пордице, огњиште и своју православну веру, истакао је владика Лонгин

У Чикагу најбројнија српска заједница у Америци и следећих недеља обележиће ову тужну годишњицу. Тако је и концерт духовне и традиционалне музике који су Нада и Слободан Бркић одржали у храму Светог Јована био посвећен сећањима на страдања од 1991. до 2004. године.

Текст и фото: С. Данчуо

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар